Lysereninfo.no

 

Informasjon om de tiltak som Lyseren Grunneierforening arbeider med!

 

Startside Nyhetsarkiv Søkesiden

Fisk og fiskekort
Fiskekonkurranser
Effekter
Driftsplan 2011-2015
Tiltaksplan
Krepseplan 2008 - 2017
Avløpsprosjektet
Om Lyseren
Lyseren Grunneierforening
Samarbeidspartnere
Kontakt oss

Nyhetsarkiv

Følgende nyheter ligger i arkivet:

Storfiskerne 2011 er kåret  (20. nov  2011)

Årets sesongkonkurranse på Lyseren ble avsluttet 15. okt og i år ble størst gjedde og abbor innveid av Torill Haraldstad og Thorleif Wennevold.

Torill Haraldstad har vunnet flere dagskonkurranser men aldri sesongkonkurransen. Torill er bosatt i Askim men har hytte ved Lyseren. Torill og mannen Tormod har fisket mye i 2011 selv om været ikke alltid har vært det beste i år. Storgjedda på 5,5 kg ble tatt tidlig i juni.

Thorleif er født og oppvokst ved Lyseren og har igjennom mange år fiska mye både sommer og vinter. I september var Thorleif ute i båten og dorget, og det var da abboren på ca 0,7 kg ble dratt opp.

Grunneierforeningen gratulerer årets "Storfiskere" og ønsker samtidig alle store og små fiskere velkommen til å delta i konkurransen i 2012 som starter når isen har gått våren 2012 og avsluttes 15. oktober. Du kan lese mer om fiskekonkurranser her. Resultatene om sesongkonkurransen 2011 kan du lese mer om her. Resultatene fra dagskonkurransen 2011 kan du lese om her.

 

   
Helle og Ivar tok storeslem i fiskekonkurransen  (3. juli  2011)

Lyseren Grunneierforening arrangerte fiskekonkurranse søndag 3.juli 2011. Hele 70 deltakerne prøvde fiskelykken denne søndagen hvor det ble dratt opp 29 kg fisk.

Helle Hångmann fra Askim vant klassen for junior. I tillegg vant hun premien for størst fisk innenfor klassen junior. Grunneierforeningen gratulerer storfiskeren som har startet fiskekarriéren på en fin måte!

Ivar Dingstad fra Spydeberg vant herreklassen med totalt 6,9 kg fisk og størst fisk med ei gjedde på 3,8 kg. I klassen for damer vant Toril Haraldstad, Askim med 2,6 kg. 

Grunneierforeningen gratulerer alle vinnere og deltakere.

Se bilde av alle som fikk pokaler her.

Husk sesongkonkurransen for størst innveid abbor og gjedde som avsluttes 15. oktober 2011. Den største gjedda som pr i dag er innveid er på 5,5 kg. Resultatene blir løpende oppdatert her.

 

 
   
Storfiskerne 2010 er kåret  (31. okt  2010)

Årets sesongkonkurranse på Lyseren er over og i år ble størst abbor og gjedde innveid av Lars Borger Hansen (til venstre) og Tormod Haraldstad (til høyre).

Lars som er bosatt i Askim og foreldrene har hytte ved Lyseren. Lars tok en abbor på 0,9 kg i juli på en wobler. Han var ute i båt på Hemnestangen og fisket sammen med barna Edvard og Aurora Berge Hansen når storabboren bet. Det Lars ikke var klar over var at fisken skulle veies inn så han rensket abboren og la den i kjøleskapet. Dagen etter var det dagskonkurranse i fisking på Lyseren, og da ble han informert om at abboren burde veies. Det er første gang at noen vinner konkurransen med en ferdig rensket fisk - abboren var nok urensket ca 1,2 kg vil vi tippe.

Tormod Haraldstad har vunnet flere dagskonkurranser men aldri sesongkonkurransen. Tormod er bosatt i Askim men har hytte ved Lyseren. Tormod og kona Torill har fisket mye i 2010, og etter mange og lange dorgeturer bet storgjedda på 4,5 kg på i Enebakk rundt Åkerøya.

Grunneierforeningen gratulerer årets "Storfiskere" og ønsker samtidig alle store og små fiskere velkommen til å delta i konkurransen i 2011 som starter når isen har gått våren 2011 og avsluttes 15. oktober. Du kan lese mer om fiskekonkurranser her. Resultatene om sesongkonkurransen 2010 kan du lese mer om her. Resultatene fra dagskonkurransen 2010 kan du lese om her.

 

Mats (4 år) tok storeslem i fiskekonkurransen  (4. juli  2010)

Lyseren Grunneierforening arrangerte fiskekonkurranse søndag 4.juli 2010. Det var 57 deltakerne som prøvde fiskelykken denne søndagen i sol men med litt vind.

Mats Hångmann (4 år) fra Askim vant klassen for junior ved at han dro opp i gjedde på 1,0 kg. I tillegg vant han premien for størst fisk innenfor klassen junior. Grunneierforeningen gratulerer storfiskeren som har startet fiskekarriéren på en fin måte!

Øyvind Røysem (Hemnestangen vel) vant herreklassen med totalt 5,4 kg fisk. I klassen for damer vant Therese Solbakken (Vøyentangen vel)  med 2,2 kg. Størst fisk i klassen senior ble i år vunnet av Kjell Brandbu (Spydeberg) med ei gjedde på 2,1 kg.

Det ble totalt dratt opp 27,9 kg med fisk. Grunneierforeningen gratulerer alle vinnere og deltakere.

Se bilde av alle som fikk pokaler her.

Husk sesongkonkurransen for størst innveid abbor og gjedde. Konkurransen pågår tom 15. oktober 2010 og resultatene blir løpende oppdatert- les mer her. Finn fram stanga og bli med - storfisken venter på deg i Lyseren!

 

Vi minner også om sesongkonkurransen hvor innveid størst abbor og gjedde avsluttes 15. okt 2010.

 

Storfiskerne 2009 er kåret (23. desember  2009)

Årets sesongkonkurranse på Lyseren er over og i år ble størst abbor og gjedde innveid av Per Morten Brandbu (til venstre) og Jack Richard Larsen (til høyre). Jack som er bosatt i Hobøl og som har hytte ved Lyseren tok en abbor på 1,7 kg i august på spinner. Per Morten bor i Gislaved i Sverige (har slekt i Spydeberg) tok ei gjedde på 3,2 kg i juli med en wobler. Per Morten vant også dagskonkurransen i juli (høyest vekt og størst fisk)-  så han har virkelig gjort storeslem i 2009 med tre førstepremier.

Grunneierforeningen gratulerer årets "Storfiskere" og ønsker samtidig alle store og små fiskere velkommen til å delta i konkurransen i 2010 som starter når isen har gått våren 2010 og avsluttes 15. oktober. Du kan lese mer om fiskekonkurranser her. Resultatene om sesongkonkurransen 2009 kan du lese mer om her. Resultatene fra dagskonkurransen 2009 kan du lese om her.

 

Livbøyer er satt opp rundt Lyseren (13. sept 2009)

Lyseren Grunneierforening har satt opp seks livbøyer på følgende steder: Bergsøya, Storøya (2 stk), Bokkøya, Tangen og Ruudstranda. Forøvrig er det livbøyer på de kommunale badeplassene. Dette er ett av flere tiltak som grunneierforeningen har iverksatt. Bøyene kan redde liv men vi er avhengig av at de får være i fred for hærverk mv. Hvis du ser at bøyer er fjernet eller har mangler vennligst ring mobnr 47663669 eller 90934122.

 

Marius og Per Morten tok storeslem i fiskekonkurransen (5. juli 2009)

Lyseren Grunneierforening arrangerte fiskekonkurranse søndag 5.juli 2009. De 57 deltakerne holdt ut i tre timer med regnvær. Marius Sandstrøm Hansen (10 år)) fra Hemnestangen hyttevel vant som i fjor storeslem for junior. I år dro han 6,4 kg med fisk. Med dette vant Marius juniorklassen og premien for størst fisk med ei gjedde på 2,3 kg.  Grunneierforeningen gratulerer storfiskeren!

Per Morten Brandbu (Sverige) vant herreklassen med totalt 6,4 kg. Han fikk også størst fisk med ei gjedde på 3,2 kg, og dermed leder han også sesongkonkurransen for størst fisk.

I klassen for kvinner vant Heidi Sandstrøm Mathiesen fra Kula velforening med 1,6 kg.

Det ble totalt dratt opp 38,4 kg med fisk. Grunneierforeningen gratulerer alle vinnere og deltakere.

Les mer om resultatene og se flere bilder her.

Husk sesongkonkurransen for størst innveid abbor og gjedde. Konkurransen pågår tom 15. oktober 2009 og resultatene blir løpende oppdatert- les mer her. Finn fram stanga og bli med - storfisken venter på deg i Lyseren!

 

Avløpsordninger for Lyseren er vedtatt (28. april 2009)

Kommunestyret i Spydeberg vedtok 28. april 2009 at det skal bygges såkalt trykkavløpsløsninger for Lyserenområdet (Enebakk og Spydeberg).  I byggetrinn 1 vil dette gjelde hytteområdene Svines, Nordre Vatn, deler av Haukenes og Tangen, Hemnestangen, Grindøya, Vøyentangen og hele Kulaveien. Det var disse områdene som hadde størst tilslutning i forbindelse med påmeldingsrunden som ble gjennomført i fjor sommer/høst. Det er i vedtaket gitt åpning for flere hytteområder som Hallerud, Søndre Vatn og Nosa. Vedtaket fra kommunestyret kan du lese her.

Vi merker oss at det skal utarbeides forskrifter og retningslinjer for hele området. Dette inkluderer også krav til de hytteeiere som ikke har innlagt vann. I løpet av sommeren 2009 vil kommunene foreta en kartlegging løsningene til hver enkelt hytteeier og da fortrinnsvis de som ikke har meldt seg på ordningen.

I saksfremlegget til Kommunestyret er det skissert en grov tidsplan som i hovedtrekk går ut på at det i 2009 blir utarbeidet anbudsdokumenter og inngått avtale med leverandør(er). Byggestart forventes i løpet av 1. kvartal 2010 og at byggetrinn 1 er avsluttet i løpet av 2011. Det er et stort men viktig prosjekt som nå er vedtatt - dette vil sikre Lyseren for framtiden.

Protokollen fra kommunestyret kan du lese her.

 
Skjulesteder for kreps (25. mars 2009)

Fredag 20. mars 2009 ble det ved hjelp av helikopter lagt ut 80 tonn med naturstein fordelt på 69 sekker på 47 plasser rundt Lyseren. Steinhaugene skal danne skjulested for krepsen som skifter skall 2-3 ganger pr år og som sårt trenger skjulesteder under skallskiftet. Tiltaket er et av mange tiltak som grunneierforeningen har under arbeid når det gjelder å bevare og øke krepsebestanden i Lyseren. Mer om krepseplanen kan du lese her. Reportasje fra NRK Østfold kan du lese her. Reportasje fra Smaalenenes Avis kan du lese her.

Storfiskerne 2008 er kåret (16. november 2008)

Årets sesongkonkurranse på Lyseren er over og i år ble størst abbor og gjedde innveid av Arvid Mathiesen (til venstre) og Kristian Unaas (til høyre). Arvid som er bosatt i Oslo og som har hytte ved Lyseren tok ei gjedde på 4,2 kg, og Kristian som bor på Tomter tok en abbor på 1,4 kg. Arvid begynner nå å bli storgrossist på sesongkonkurransene da han fikk både største fisk for abbor og gjedde i 2005. Kristian fisker mye og lover å komme like sterkt tilbake i 2009. Bilder av fiskene kan du se her.

Grunneierforeningen gratulerer årets "Storfiskere" og ønsker samtidig alle store og små fiskere velkommen til å delta i konkurransen i 2009. Du kan lese mer om fiskekonkurranser her. Resultatene om sesongkonkurransen 2008 kan du lese mer om her. Resultatene fra dagskonkurransen 2008 kan du lese om her.

 

Marius (9 år) tok storeslem i fiskekonkurransen (6. juli 2008)

Lyseren Grunneierforening arrangerte fiskekonkurranse søndag 6.juli 2008. De 51 deltakerne holdt ut i tre timer med regnvær, men det er jo som kjent da fisken virkelig biter. Marius Sandstrøm Hansen (fylte 9 år i april) fra Hemnestangen hyttevel dro hele 10,9 kg med fisk. Med dette vant Marius juniorklassen og premien for størst fisk med ei gjedde på 2,9 kg. Samtidig leder han nå sesongkonkurransen med størst gjedde. Grunneierforeningen gratulerer storfiskeren!

I de øvrige klassene vant Anita Hauger fra Kula hyttevel senior kvinner med 0,2 kg og Tron Kallum fra samme sted vant senior menn med 3,0 kg. Det ble totalt dratt opp 28 kg med fisk og igjen var det meget god deltakelse fra juniorene. Les mer om resultatene og se flere bilder her.

Husk sesongkonkurransen for størst innveid abbor og gjedde. Konkurransen pågår tom 15. oktober 2008 og resultatene blir løpende oppdatert- les mer her. Finn fram stanga og bli med - storfisken venter på deg i Lyseren!

 

Avløpsordninger for Lyseren (26. juni 2008 og 25. mars 2009)

Det er lagt fram en prosjektrapport hvor avløpsordninger for alle fastboende og hytter i nedbørfeltet til Lyseren i Enebakk og Spydeberg er vurdert. Prosjektgruppa foreslår såkalt trykkavløp hvor alt avløpet føres ut av området. Kommunene inviterte alle fastboende og hytteeiere til informasjonsmøte  25. juni 2008. I overkant av 300 møtte fram på informasjonsmøtet.

Det blir frist til å melde seg på trykkavløpsløsninger innen 1. september 2008. Spydeberg kommune skal politisk behandle saken i april 2009. Mer informasjon finner du på internettsiden til Spydeberg kommune, les her eller Enebakk kommune, les her.

 
Fiskekonkurranser 2008 (12. mai 2008)

Lyseren Grunneierforening arrangerer følgende fiskekonkurranser i 2008: Dagskonkurransen søndag 6. juli 2008 kl 13.00 på Ruudstranda - premier til alle barn. Les mer om konkurransen her.

Sesongkonkurransen (størst abbor og gjedde)  som avsluttes 15. oktober 2008. Les mer om konkurransen her.

På bildet til høyre ser du Herman og Ivar Dingstad som 1. pinsedag var med på å dra hele 7 gjedder fra 1,5 til 2,7 kg og 1 abbor på 05, kg. Med dette leder de begge sesongkonkurransen med på henholdsvis gjedde og abbor. Resultatinformasjon om sesongkonkurransen oppdateres løpende her (sist oppdatert 8. juni 2008).

Fiskekortgiro? (21. mars 2008)

Det er nå sendt ut fiskekortgiroer. Hvis du ikke har mottatt giro og ønsker å bruke dette som et betalingsalternativ i steden for bruk av selvbetjeningskassene kan du sende en epost til post@lysereninfo.no og vi sender deg en giro i posten. Du kan også innbetale på foreningens bankkontonr 11351058791 (skriv på navn, adresse og type fiskekort - dags-, uke- eller årskort). Flere muligheter samt fiskekortpriser finner du her.

 

 
Har du prøvd isfisket? (18. februar 2008)

Lyseren går for å være et bra abborvann. Bildet til høyre viser abbor på over 450 og 650 gram som ble tatt nå i helgen. (bildet viser også en abbor på ca 100 gram og en 1-lighter for å ha noe å sammenligne med). Det er store muligheter for å dra storabboren - husk å kjøpe fiskekort og det kan du gjøre her.

Tykkelsen på isen er nå ca 20 cm men vær obs på store åpne råker både ved bekkeutløp og mellom Svines og Hemnestangen - der er det en stor åpen råk over hele sundet- ta ingen sjanser- vær forsiktig!

 

   
Storfiskerne 2007 er kåret (18. desember 2007)

Årets sesongkonkurranse på Lyseren er over og i år ble størst abbor og gjedde innveid av Arild Berge og Aina Kallum (15). Arild som er bosatt på Knapstad tok en abbor på 0,86 kg og Aina som bor ved Lyseren tok ei gjedde på 2,7 kg. Begge tok fiskene ved dorging, Arild med spinner og Aina med skjesluk.

Grunneierforeningen gratulerer årets "Storfiskere" og ønsker samtidig alle store og små fiskere velkommen til å delta i konkurransen i 2008. Du kan lese mer om fiskekonkurranser her. Resultatene fra dagskonkurransen 2007 kan du lese om under.

 

 
Vinnerne av dagskonkurransen 1. juli 2007

Søndag 1. juli 2007 i strålende solskinn stilte 33 stk klar til å delta i den årlige fiskekonkurransen som arrangeres av Lyseren Grunneierforening. Det ble tatt opp 17,8 kg fisk på tre timer.

Christian Petterson tok storeslem innenfor klassen junior ved å vinne 1. premie samt størst fisk. Toril Osflaten vant kvinneklasen og Rune Borten vant klassen for menn. Tormod Haraldstad tok på nytt størst fisk for senior. De øvrige plasseringene ser du under bildet.

Bakerst fra venstre: Andreas Petterson (3. plass junior), Tormod Haraldstad (2. plass senior og størst fisk senior), Rolf Ihler (3. plass senior), Anita Hauger (2. plass senior kvinner), Toril Osflaten (1. plass senior kvinner), Rune Borten (1. plass senior).

Foran venstre: Christian Petterson (1. plass junior og størst fisk junior), Åsmund Solli (2. plass junior)

Startside

                            Tilbake til Startsiden

Send e-post til post@lysereninfo.no med spørsmål om eller kommentarer til dette Web-området.
Copyright © Lyseren Grunneierforening
Sist endret: 23 november 2014